miércoles, 26 de noviembre de 2008

CODI DEONTOLOGIC SALUT I CLOWNS

Codi Deontològic


Artícle 1: L’artista que intervé a l’hospital és un professional o voluntari contractat i remunerat, en el cas dels professionals, per Salut i Clown.

Artícle 2: A l’hospital, l’artista no realitza altres funcions que les derivades de la seva competencia artística.
És present a l’hospital per ajudar als nens i fer més fácil la seva hospitalització. Amb la seva activitat posa de manifest que l’humor i la fantasia poden formar part de la vida a l’hospital. Ha de ser conscient de que sempre intervé per millorar el benestar tant dels nens i de les seves familias com de l’equip sanitari. Ha d’actuar respectant sermpre el treball de l’anomenat equip sanitari.

Artícle 3: L’artista mai intervé sol a l’hospital com a mínim, sempre treballa a duo amb un altre artista.

Artícle 4: L’artista és responsable dels seus actes a l’hospital. Realitza les seves actuacions dintre del respecta a la dignitat, a la personalitat i a la intimitat del pacient i la seva familia.
Desenvolupa les seves intervencions amb la mateixa conciència professional sigui quin sigui l’origen del malalt, del seu sexe, nacionalitat, religión, costums, situació familiar i social , educació, malaltia i amb independencia dels sentiments que pugui tenir a la seva persona.

Artícle 5: El respecte professional i la confidencialitat s’imposen al treballador contractat per Saluticlowns llevat que tingui informació que consideri necessaria transmetre a un membre de l’equpi sanitari. El secret no només cubreix el que li han confiat, sinó que també el que ha vist, llegit, escoltat, constatat o comprés sobre la identitat o estat de salud dels pacients. La discreció és la norma tant dintre com fora del’hospital.

Artícle 6: Encara avans de les insistències, l’artista mai ha de mantenir relacions extraprofessionals amb el pacient o la familia. Mai ha de trobarse en posició de confident o amic de la familia. En cas de diverses solicituts per part de la familia, ha de posar-ho en coneixement del personal sanitari.

Artícle 7: Per asegurar la qualitat de les seves intervencions, l’artista actualitza i perfecciona els seus coneixements artístics (tècniques de pallasso, màgia, etc.) i teòrics (desenvolupament del nen, formació sobre les patologías, vocabulari mèdic, el dolor del pacient, etc.) mitjançant cursos impartits per Salut i Clown o foranis.

Artícle 8: L’artista vetlla sempre per la seguretat del nen. Mai ha de posar-lo en posició de perill a causa dels seus jocs, accessoris o moviments.

Artícle 9: L’artista respecta el reglament de règim intern, les normes d’higiene i seguretat específiques de cada servei i hospital.

Artícle 10: L’integrant de Saluticlwons mai pendrà part quan les disfuncions inherents a l’hospital, queixes relatives al servei, provlemes de personal o gestió li siguin comunicats.

Artícle 11: L’artista mai ha d’acceptar en cap cas comisions o propines per les seves actuacions. No pot participar en cap operació de promoció ni en la distriució d’objectes i accessoris amb ànim de lucre.

Artícle 12: Els professionals i voluntaris de Saluticlowns, faran periòdicament rapports de les seves actuacions i casos concrets que es consideri oportú estudiar per aixi permetre que els companys millorin dia a dia la seva tasca terapèutica.

Artícle 13: Els membres de Saluticlowns , poden fer intervencions tant per infants, joves, adults i ancians.

Artícle 14: Els membres de Saluticlowns sempre poden fer actuacions en nom de l’organització quan els receptors estiguin en situació de desavantatge social, físic, econòmic i de salut, i es respecti la qualitat i el nom de Saluticlowns.

Artícle 15: Saluticlowns i els seus artistes, respectaran la decisió de la familia quan aquesta demani la no intervenció dels clowns.

Artícle 16: Els artistes de Saluticlowns mai obstaculitzaran la tasca de l´equip sanitari i esperaran per intervenir si així fos requerit.

Artícle 17: Tot membre de Saluticlowns ha de donar una imatge compacte
i d´unió a nivell extern i ha de procurar la millora de la seva tasca.

No hay comentarios: